Afbeelding

Opbouw

Onze elektrische fietsen zijn gebouwd met kwalitatieve systemen zoals Bosch en Yamaha. Deze pakketten bestaan uit een motor, display, sensoren, accu en een lader. Afhankelijk van het gewenste karakter van de fiets wordt voor in het geval van het Bosch eBike Systeem voor het Bosch Active Line (comfort), Bosch Performance Cruise (sportief 25km/h), Performance Speed (sportief 45km/h) of Performance CX (extra sportief 25km/h) pakket gekozen. Yamaha heeft 2 varianten beschikbaar met het PW (standaard) en PW-X systeem (extra sportief).

Afbeelding

Motor

De huidige trend op de markt is de motor die centraal in de fiets is ingewerkt op de trapas. Door deze opbouw kan u genieten van een gewicht dat laag en centraal in de fiets ligt. Dit is beter voor comfort, rijgedrag en efficiëntie. Al onze elektrische fietsen zijn op deze manier opgebouwd. De motor ondersteunt tot 25km/h en levert 250 Watt. De high speed 350 Watt motoren ondersteunen tot 45km/h. Hiervoor gelden andere wetten.

Meer weten over de beschikbare Bosch motoren of Yamaha motoren?

Afbeelding

Display

De display op het stuur heeft een aantal functionaliteiten die belangrijk zijn om de elektrische fiets aan te sturen.

Basisfunctionaliteiten:

Aan/Uit knop, weergave batterij niveau, ondersteuningstand. Meer uitgebreide displays zoals de Intuvia of Nyon van Bosch bieden mogelijkheid om functies weer te geven als afgelegde afstand, beschikbare energie in batterij in %, nog mogelijk af te leggen afstand in elke ondersteuningsstand, etc.

Aan de hand van uw display bepaalt u in welke ondersteuningsstand u wenst te rijden. Anders gezegd bepaald u hier hoeveel ondersteuning u wenst te krijgen van de motor:

Bosch biedt 5 verschillende standen:

- Off (ondersteuning staat af)
- Eco (zeer zuinig maar weinig ondersteuning)
- Tour (gemiddelde zuinigheid met gemiddelde ondersteuning)
- Sport (minder zuinig maar sportieve ondersteuning)
- Boost (weinig zuinigheid maar veel ondersteuning)

 Yamaha biedt afhankelijk van het LED of LCD display 3 of 5 standen:

- Off (ondersteuning staat af / enkel op LCD scherm)
- Eco+ (Extra eco stand / enkel op LCD scherm)
- Eco (zeer zuinig maar weinig ondersteuning)
- STD (gemiddelde zuinigheid met gemiddelde ondersteuning)
- High (minder zuinig maar sportieve ondersteuning)
 

De huidige systemen bieden vaak bediening aan het stuur dicht bij het handvat. Hierdoor hoeft u nooit uw handen van het stuur te nemen. Bovendien zijn al onze ebikes uitgerust met een walk-assist of loopfunctie. Door een druk op de knop gaat de fiets vanzelf vooruit terwijl u er naast loopt. Ideaal wanneer u een brug of steile helling liever te voet neemt.

Meer weten? Bosch PurionIntuvia of Nyon - Yamaha LED - LCD

Afbeelding

Batterij

Elk ebike systeem zoals Bosch of Yamaha heeft zijn keuzes in batterijen. Sommige fabrikanten bieden keuze tussen meerdere batterijen naargelang de gewenste capaciteit. Toch mag u zich niet blindstaren op alleen deze capaciteit. Een onzuinige motor met een grote batterij is vaak een heel stuk minder efficiënt dan een zuinige motor met een wat kleinere batterij. Zowel Bosch als Yamaha investeren veel tijd en geld in de zuinigheid van hun motoren. Iets waar zij beide sterk in geslaagd zijn.

De batterij van een elektrische fiets zal u vinden onder de pakdrager, centraal achter de zadelpen buis of op de centrale buis van de fiets. Elk met zijn voor- en nadelen. Laat het echter duidelijk zijn dat een centrale motor het belangrijkste is voor een optimaal rijgedrag van de fiets. Niet zozeer de positie van de batterij.

 

Levensduur:

De batterijen van bekende systemen communiceren de levensduur in het aantal oplaadcycli. Zo verzekert bijvoorbeeld Bosch een levensduur van 1.000 volledige laadbeurten zonder dat de accu ook maar iets van zijn capaciteit verliest. Dit is natuurlijk geen vastgesteld aantal en het is goed mogelijk dat met uw zorg een veel hogere levensduur mogelijk is.

 

Garantie:

Verplichte garantie van minimum 2 jaar is uiteraard verzekerd.

 

Meer weten? Ontdek alles over de Bosch PowerPacks of Yamaha Battery Packs

Afbeelding

Sensoren

Naast de zuinigere motoren, efficiënte batterijen en kwalitatieve display’s onderscheiden de kwalitatieve elektrische fietsen zich van de goedkope ebikes door zijn intelligentie. Deze intelligentie wordt gecreëerd door de aanwezige sensoren en een alles verwerkende computer. In totaal zijn er 3 belangrijke sensoren in onze ebike modellen terug te vinden:

 

- Frequentie (aantal omwentelingen)

- Snelheid (km/h)

- Kracht (uitgeoefende druk op de pedalen)

 

Een elektrische fiets moet de nadruk leggen op ‘fiets’. Hij moet dus aanvoelen als een fiets en niet als een bromfiets. Dit kan alleen als de ebike op elk moment aanvoelt wat de berijder wil van de fiets.

Het Bosch en Yamaha eBike systeem werkt op basis van de 3 bovenvermelde sensoren die continue informatie doorsturen met de actuele snelheid, druk op de pedalen en het aantal omwentelingen die de berijder maakt. Het zijn de hoogwaardige processoren in het eBike systeem die maar liefst 1000 keer per seconde deze informatie verwerkt en bepaald hoeveel kracht de motor levert.  Dit concept zorgt voor optimale ondersteuning en een harmonische vermogensafgifte. Zo wordt een vertrouwd en veilig gevoel gecreëerd en kunnen we optimaal genieten van onze fietstochten.