Nyon

De eerste all-in-one eBike-boordcomputer

Nyon is meer dan alleen een computer voor uw eBike: samen met het online portal en de app biedt de boordcomputer eBike-connectivity van de volgende generatie. Haal op ieder moment de benodigde informatie op - GPS-navigatie, actieradius of een analyse van de persoonlijke fitness. 

De Nyon is optioneel verkrijgbaar op de meeste elektrische fietsen.

Afbeelding

Intelligente connectiviteit

Nyon is de allereerste boordcomputer voor eBikes ter wereld, waarin alle functies samenkomen in één apparaat. Hij geeft informatie over snelheid, trapfrequentie en bereik, navigeert per GPS en analyseert uw conditie. Nyon begeleidt u bij iedere tocht met vele innovatieve functies. Het systeem is vrijwel geruisloos, het laadt snel op en het past in uw broekzak. In combinatie met het online portal eBike-Connect.com en de app voor Android en iOS biedt Nyon de nieuwste generatie eBike-connectiviteit.


Afbeelding

Ride

Motorondersteuning naar wens
Sportief of ontspannen - met vijf verschillende rijmodi kiest u de motorondersteuning helemaal naar uw wensen. Met een extra premium-functie kunt u de rijmodi individueel aanpassen.

Alles in één oogopslag 
Tijd, snelheid, schakeladvies, actieradius, afstand, laadniveau van de accu of trapfrequentie - Nyon toont u altijd alle relevant informatie in één oogopslag.

Te individualiseren gebruikersinterface 
De nieuwe Nyon-gebruikersinterface maakt de individualisering van uw Nyon nog gemakkelijker. Definieer uw persoonlijke cockpit uit meer dan 20 verschillende opties en drie design-voorstellen.

Afbeelding

Navigatie

 

Comfortabele routeplanning 
Plan uw eigen route in het portal, Nyon, de eBike-connect app of laad routes in als GPX-tracks in het online-portal eBike connect.

Selectie van routeprofielen 
Kies uw gewenste route uit drie voorstellen: U kiest uit de snelste, de mooiste route of de route voor eMountainbikers, op overwegend onverharde wegen. Voor speedfietsen wordt als alternatief de kortste route berekend.

Tussenstops 
Beleef de mooiste plekjes langs de route en plan uw eBike-routes met tot wel acht tussenstops.

Shortcuts 
Naast het huisadres is er nu ook de functie ¨Breng me naar het werk¨ - na invulling van een adres op ebike-connect.com of in de app kan men met Nyon navigeren via deze shortcut.

Meer opslagruimte 
De 8-GB opslag biedt voldoende plaats voor kaarten. Maar zelfs met een vol geheugen kunt u verder navigeren: Via uw smartphone streamt u de benodigde kaarten via bluetooth naar Nyon.

Afbeelding

Fitness

Trainings-functie 
Met Nyon wordt uw eBike een ¨personal trainer¨. Ongeacht of u traint voor een wedstrijd, of een gezondheidsbewuste en actieve vrijetijdssporter bent: Nyon informeert en motiveert u realtime met alle relevante gegevens.

Fitness-check 
Nyon bepaalt uw trapkracht en trapfrequentie en berekent daaruit prestatie en energieverbruik. Nog nauwkeurigere waarden krijgt u bijvoorbeeld in combinatie met een hartslagmeter in de borstband. Zo kunt u altijd trainen in het juiste polsbereik.

Online evaluatie op eBike-connect 
In het portal eBike-connect.com ziet u, hoe effectief u traint. Zo hebt u overzicht over uw actuele fitness- en trainingsstand.

Afbeelding

Smartphone-functie

 

Individuele aanpassingen 
Geef via de eBike connect app bijvoorbeeld bestemmingen in of verander het scherm-design naar uw wensen. Attractieve premiumfuncties maken uw eBike-assistent nog individueler: Schaf de betaalde premiumfuncties voor de aanpassing van de rijmodi of de topografische actieradius aan.

Laadstation voor externe apparaten 
De micro-USB-poort aan de Nyon dient niet alleen voor de diagnose door uw dealer, maar ook voor het laden van externe apparaten, bijv. smartphones.

SMS-ontvangst 
Nyon informeert u met een pop-up op het display over de ontvangst van een nieuwe sms. Zo blijft u zelfs bij de training altijd geïnformeerd, houdt echter beide handen aan het stuur en uw smartphone zit goed beschermd in uw zak.


Afbeelding

Topo-bereik
De premiumfunctie „Topo-bereik“ toont de resterende actieradius op de Nyon, rekening houdend met de topografische omstandigheden.

Afbeelding

Dashboard
Op het volledig nieuw vormgegeven dashboard krijgt u de belangrijkste gegevens in één oogopslag.

Afbeelding

eShift
Het geïntegreerde elektronische schakelconcept wordt nu ook ondersteund door Nyon.

Afbeelding

GPX-export
Activiteiten kunnen worden geëxporteerd als GPX-bestand en bijvoorbeeld per e-mail worden gedeeld.


Afbeelding
Handleiding Bosch Nyon-display

Op zoek naar alle details over elke functionaliteit van de Bosch Nyon display? Meer weten over de navigatie, walk-assist of bedieningseenheid? Download hier de handleiding over deze innovatieve display!

Download →

Afbeelding
FAQ / Registreren / Login

Bosch voorziet voor de Nyon klanten een online portal waar alles terug te vinden is over deze display. Deze portal in het centrum voor het gebruik van uw Nyon. Wat kan u er allemaal vinden?

- Log in & Registreren
- Probleem oplossingen 
- Updates
- Veel gestelde vragen
- ... 

Ga naar →


Tutorials

Hieronder staan enkele links naar begeleidende filmpjes die u kunnen helpen met de voornaamste functionaliteit van uw Bosch Nyon. Toch nood aan meer informatie? Dan kan u nog steeds ten rade gaan op de Bosch eBike Connect portal waarvan u de link hierboven kan vinden.


Afbeelding
Updates

31/7/2017 - Nieuwe software-versies van Nyon, app en portal: De nieuwe update biedt u onder meer nieuwe en bijgewerkte kaarten (versie: maart 2017), de mogelijkheid om de kaartweergave op Nyon te verschuiven en een herwerkte kaartmanager in de app.

Bijgewerkte kaarten en een nieuwe ondersteuningsmodus voor de eMountainbiker

De kaartupdate omvat nieuwe en gewijzigde straten en biedt een betere routebegeleiding. Om sneller een fietsenhandelaar in de buurt te vinden die u met raad en daad kan bijstaan, werd de lijst met interessante punten uitgebreid met extra Bosch eBike-experts. De "eMTB"-rijmodus vervangt de eerdere sport-modus en varieert tussen de rijmodi tour en turbo.

In het online portal eBike-Connect werd de gebruikershandleiding aangepast. Bovendien werd het navigatiemenu compleet herzien. Sommige navigatie-elementen werden gehergroepeerd. Ook de instellingen werden herwerkt. Nieuwe functies zoals bijvoorbeeld nieuwe apparaten toevoegen zijn te vinden onder "eBike-systeem". De persoonlijke instellingen en de nieuwe optie eigen hartfrequentiegegevens wissen, zijn terug te vinden onder het punt "Profiel" in het navigatiemenu. 

De app eBike Connect heeft nu een nieuwe kaartmanager met nieuwe functies. Ook het activiteitenoverzicht werd helemaal hertekend. U kunt hier nu veel nieuwe informatie bekijken.

Alle Nyon-updates in een overzicht

Nyon

 • Kaarten: Vanaf nu kan een kaartupdate (versie maart 2017) worden gedownload. De kaartupdate omvat eveneens de smartphone-app eBike Connect en de online-portal ebike-connect.com.
 • Kaartweergave verschuiven: De kaart kan met behulp van de joystick worden verschoven. Hierdoor behoudt men een beter overzicht van de omgeving en de route.
 • Kaartweergave in de rijrichting: de schikking van de kaartweergave in 2D kan via de instellingen worden ingesteld - naar het noorden toe of in de rijrichting.
 • eMTB-modus: de nieuwe rijmodus voor de Performance Line CX vervangt de eerdere Sport-modus en zit tussen de rijmodi Tour en Turbo in.
 • Aanduiding van energieverbruik: het energieverbruik van de afgelopen kilometer kan worden weergegeven in de gebruikergedefinieerde schermen.
 • DualBattery: de laadtoestand van de PowerPacks worden in de instellingen afzonderlijk weergegeven. 
 • Weergave hoogteprofiel: in de navigatiemodus wordt naar keuze het hoogteprofiel of de kaart weergegeven.
 • Nieuwe toetsenbordindeling: de nieuwe toetsenbordindeling (schrijfmachine) zorgt voor een eenvoudige en comfortabele bestemmingsinvoer.
 • eShift: ondersteuning voor de geïntegreerde elektronische schakelingen van Shimano en Rohloff.
 • Systeeminformatie: het scherm werd bewerkt om meer details te geven van de verschillende componenten.

Portal

 • Navigatiemenu: het navigatiemenu van de Nyon-portal ebike-connect.com werd compleet herzien. Sommige navigatie-elementen werden gehergroepeerd. 
 • Instellingen: de instellingen werden herwerkt en onderverdeeld in twee nieuwe menupunten. Nieuwe functies zoals bijvoorbeeld nieuwe apparaten toevoegen zijn te vinden onder "eBike-systeem". De persoonlijke instellingen en de nieuwe optie eigen hartfrequentiegegevens wissen, zijn terug te vinden onder het punt "Profiel" in het navigatiemenu. 
 • Routeplanning: start- en eindpunten van de routen kunnen met één klik worden omgewisseld om de route in omgekeerde richting te volgen.

App

 • Herwerkte kaartmanager met nieuwe functies
 • Neugestaltete Aktivitäten-Ansicht 
 • Aanpassing van de keuze van nieuwe schermontwerpen
 • Geoptimaliseerde gegevensoverdracht tussen de app, Nyon en de portal

Verdere aanpassingen 

 • de lijst met interessante punten werd aangevuld met nieuwe Bosch eBike-experts.
 • Verhelpen van fouten bij de weergave van kaarten en routeplanning in de portal.
 • SMS: er werd een fout opgelost in de weergaven van sms-berichten.
 • Algemene verbetering van de stabiliteit en de prestaties.