MTB Cycletech: een revolutie op de e-bike markt!

 
Ontdek de MTB Cycletech Code: een 45km/h speedpedelec met onderhoudsarm Pinion versnellingsysteem & riemaandrijving.

 

 

MTB Cycletech logo

01/08/2019 - De Meester eMobility Solutions

Introductie

Via deze pagina stellen we graag een nieuw fietsmerk voor dat we voor het nieuwe fietsseizoen 2020 aan ons portfolio zullen toevoegen: MTB Cycletech.

MTB Cycletech is een Zwitsers fietsmerk, gevestigd in Basseldorf, dat werd opgericht in 1983. Het merk staat al jaren bekend voor zijn hoogwaardige toer- & stadsfieten, e-bikes en kinderfietsen. 

Functionele, tijdloze en kwalitatieve ontwerpen zijn de rode draad doorheen het gamma. MTB Cycletech maakt zich sterk door een verscheidenheid aan personalisatie mogelijkheden. Hiermee kan de klant zelf de samenstelling van zijn fiets bepalen.

 

 

mtb-cycletech-code-zwart
mtb-cycletech-code-wit

 

Vanwaar de keuze voor dit merk?

Met bijvoorbeeld Riese & Müller in ons gamma en de positieve feedback die we dagelijks krijgen van klanten over riemaandrijf systemen gecombineerd met Enviolo en vooral Rohloff schakelnaven hebben we onze visie over ebikes over de jaren een stuk scherper kunnen stellen. Met meer en meer klanten die de ebike als 'daily commuter' gebruiken is het belangrijk dat hun ebike zo onderhoudsarm en duurzaam mogelijk is. De elektrische fiets is namelijk een werktool geworden die naast comfortabel ook geen kopzorgen door onderhoud, regelmatige smeerbeurten, bijstellingen, etc. mag geven. Iets waar Enviolo en zeker Rohloff systemen bijzonder weinig last van hebben gezien het feit dat het versnelling systeem in de naaf verwerkt zit en niet buiten aan het wiel zit waar de weersomstandigheden (regen, zand, zout, etc.) makkelijk bijkunnen. Daarnaast hoeft er geen ketting van plaatst te verspringen over verschillende tandwielen en kan de riem op één lijn blijven lopen met bijzonder weinig slijtage tot gevolg.

In het huidige ebike landschap zien we dat verschillende modellen speedpedelecs (zoals Stromer of Klever) worden uitgerust met een achterwiel motor. Deze motoren worden door vele consumenten gesmaakt voor hun pure power die ze op het achterwiel kunnen zetten. Echter kan dit systeem niet gekoppeld worden aan bovenvermelde duurzame naafsystemen en riem aangezien de plaats achterin het wiel al bezet wordt door de motor zelf. Voor die reden wordt deze configuratie altijd gekoppeld aan een derailleur schakelsysteem met ketting. Een combinatie die minder dat duurzaam en onderhoudsarm karakter heeft dan de combinatie Rohloff of Enviolo met Gates beltdrive. Voor mensen die echter dit systeem wensen maar toch op zoek zijn naar meer duurzaamheid en een onderhoudsvriendelijk karakter is er nu een gepaste oplossing met het unieke concepte van de MTB Cycletech Code speedelec.

enviolo-riemaandrijving
rohloff-riem

 

Hoe zit dat dan precies?

Het concept is een combinatie van duurzaamheid en kracht. Om de power te verkrijgen neemt MTB Cycletech de Neodrives achterwiel motor. Neodrives is een Duitse fabrikant die al jaren 25km/h achterwiel motoren levert aan topmerken als Santos en Idworx. Beide gerenomeerde merken in de wereld van trekking en travelfietsen en gekend voor hun polyvalent en robuust karakter. Voor 2020 homologeert Neodrives een 45km/h versie die meer dan gelijke power zal bieden als de Stromer of Klever krachtbronnen. Een nieuwe stap in de wereld van de speedpedelec.

Details motor:

Merk: Neodrives
Max. snelheid: 45km/h
Koppel: 40Nm
Vermogen: 500W

neodrives-riem-achterwielmotor

En het schakelen dan?

Geen derailleur systeem met ketting maar wel de Gates beltdrive, die we intussen al even kennen en gebruiken, in combinatie met een centraal gemonteerde 'versnellingsbak': de Pinion. Verkrijgbaar in 6,9 of 12 versnellingen en de perfecte evenknie van de Rohloff naaf. Hij is even duurzaam en wordt al jaren bij trekkingfietsen van Idworx, Santos, etc ingebouwd. Dus: een hoogwaarde versnellingsbak centraal aan de trapas, een onderhoudsarme riemaandrijving en een heel krachtige achterwiel motor van Duitse makelij.

pinion-speed-pedelec
naafversnelling-riem-middenmotor
achterwielmotor-riem-pinion

 

En de rest van de fiets?

Die trekt de lijn van de gekende MTB Cycletech trekkingfietsen volledig door. Hieronder een overzicht van de voornaamste kenmerken:

Frame (dames/heren): hoogwaardige poedercoating, Aluminium AW-6061, T6
Voorvork: Suntour Mobi E25, 75mm met steekas
Schakelsysteem: C1-12 of C1-9XR (te kiezen)
Aandrijving: Gates CDX belt
Remmen: Shimano Deore disc (uit te breiden naar Magura MT-5)

Bovendien is de Code verkrijgbaar in wel 23 verschillende kleuren. Verder helemaal zelf moduleerbaar naar keuze: handvatten, pedalen, stuur en stuurpen, zadel, pakdrager, verlichting… Noem maar op: je stelt je fiets zelf samen. Echt een uniek concept.


eBike systeem:

Display: touchscreen, incl. smartphone connectie
Accu: 650Wh (in het frame, uitneembaar)*

*De inhoud van de accu lijkt klein in vergelijking met wat op de markt reeds te vinden is. Echter bewijst Neodrives een zeer zuinige motor ontwikkeld te hebben. Dit gekoppeld aan het voordeel dat met de Pinion ook in stilstand mag geschakeld worden zal zorgen voor een behoorlijke winst t.o.v. vele derailleur speedpedelecs.

neodrives

 

mtb-cycletech-code-groen
mtb-cycletech-code-opties

 

Prijzen

definitieve prijzen worden in de loop van september bevestigd voor de BE markt.

mtb-cycletech-code-geel

Wanneer beschikbaar?

De ‘Code’ komt naar verwachting in productie vanaf december 2020. We plaatsten reeds enkele stock en demo modellen in voorbestelling. Hopelijk dus begin 2020 te bewonderen in onze winkel. Er is reeds een 25kmh variant leverbaar dus indien interesse kan deze al besteld worden.

Ik wil er een. Wat moet ik doen?

Ons bellen (03/888.10.35), mailen (info@rijwielendemeester.be) of via onderstaand contactformulier. Of je mag ook gewoon al langskomen voor een gedetailleerd verkennend gesprek. We lichten graag verder toe en voor de mensen die overtuigd zijn. Bestellen kan al! Hoe sneller je pre-ordered, hoe sneller je fiets beschikbaar zal zijn.

 

Op de hoogte blijven?

Surf regelmatig naar www.rijwielendemeester.be. Van zodra de fietsen er zijn zullen in detail op onze website te bekijken zijn. Like zeker ook onze facebook pagina en volg ons Youtube kanaal voor regelmatige updates en nieuwe reviews!


 

MTB Cycletech Code 45 speedpedelec 1
MTB Cycletech Code 45 speedpedelec 2
MTB Cycletech Code 45 speedpedelec 3
MTB Cycletech Code 45 speedpedelec 4

 

Downloads

MTB Cycletech brochure 2019

MTB Cycletech workbook 2019

Neodrives brochure

MTB Cycletech Code 25 - opties

MTB Cycletech Code 45 - opties

 

 

Heb je interesse? Nog vragen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier en we contacteren je graag terug!