Niu N1Sport

 • 45km/h
 • 1740Wh (29Ah)
 • Bosch 1500W motor
Niu
Prijs
Zo laag als 2.899,00 €
Heb je graag wat extra info over dit model? Contacteer ons of kom langs in onze showroom!

Beschrijving

De NIU N-Series gebruikt de modernste lithium-ion accupakketten (Gefabriceerd door Panasonic, Samsung en LG) met een garantie van twee jaar. Door het gewicht van slechts 10 kg kan je de NIU accu makkelijk meedragen voor opladen op kantoor of thuis. Het 29Ah accupakket is binnen zes uur volledig opgeladen, levert een bereik van 50-60km, of ongeveer vier dagen normaal gebruik in de stad.

NIU sloeg de handen in elkaar met BOSCH om een ultra-efficiënte en slimme motor voor de toekomstige e-scooters te bouwen. De kern van deze samenwerking bestaat uit het door NIU ontwikkeld “Field-Oriented Control” systeem, dat ze speciaal ontwikkelden voor de 1500W (max. 2400W) BOSCH motor om het energieverbruik te optimaliseren. NIU koppelt de door FOC geoptimaliseerde motor aan een EBS tweevoudig remsysteem om vermogen terug in het systeem te brengen. Wanneer je afremt, wordt de accu dus opgeladen.

Technische specificaties

Popular product (eFietsExpert)
Nee
Popular product (De Meester)
Nee
Motor type
Naafmotor
Max. koppel
120Nm
Max. vermogen
1500W (max.2400W)
Power Management
Ja
Snelheid max.
45km/h
Rijbewijs
min. AM of rijbewijs B (45km/h)
Accu inhoud
1740Wh (29Ah)
Lader
230V
Oplaadtijd
6u voor 100%
Voltage
60V
Power cellen
Panasonic / LG / Samsung
Max. range
50-60km
EBS (Braking Recovery)
Ja
Batterij management systeem (BMS)
Ja
Banden
12"
Achtervering
Oliegevulde, direct werkende schokbreker
Voorvork
Oliegevulde, direct werkende schokbreker
Remmen achteraan
Schijfrem
Remmen vooraan
Schijfrem
Afmeting (L/B/H)
1800mm/700mm/1130mm
Cruise control
Ja
LED verlichting
Ja
Afbeelding
Accu

NIU heeft 180 accucellen van Panasonic, LG, en Samsung parallel geschakeld, en zo een robuust 29aH accupakket gecreëerd. Ze hebben in de slechts 10kg wegende accu PTC technologie toegepast. Door deze technologie werkt elke cel afzonderlijk, dus als er iets mis is met één cel zal dit de prestaties van het volledige accupakket niet aantasten. Bovendien geniet de accu 2 jaar garantie.

Afbeelding
Bosch motor

Een krachtige, hoogwaardige Bosch-motor met een sportief karakter en uitstekende acceleratie. Bovendien is hij ontzettend stil en biedt hij een zeer hoge energie-efficiëntie.

Afbeelding
NIU app

GPS / Anti-Diefstal / Traceersysteem / Scooter Diagnostiek / Helpcenter De NIU e-scooter is steeds verbonden met je smartphone via een intelligente app. De NIU heeft een computer die voortduren communiceert met de cloud zodat je real-time gegevens kan ontvangen op je mobiele telefoon voor anti-diefstal meldingen, dagelijkse rijgewoontes, diagnostiek, vermogen, en navigatie.

Afbeelding
360° bescherming

Slimme accu. Slimme bescherming. NIU heeft PACK* technologie, gebruikt door toonaangevende automobielfabrikanten wereldwijd, toegepast om een “schild” rond elke individuele cel te creëren om de integriteit van de volledige accu te beschermen. Tegelijkertijd verzekert het BMS real-time controle van de spanning, stroom, en temperatuur van de accu: 

 • Bescherming tegen overladen
 • Preventie van Kortsluiting
 • Temperatuurcontrole
 • Bescherming tegen overontlading
 • Preventie tegen Overstroom
 • Gelijkschakeling cellen
Afbeelding
Elektrisch remsysteem (EBS)

Remmen met intelligentie. Het EBS op deze NIU scooter maakt je rit niet enkel veiliger, het herwint ook energie voor het systeem. Gemiddeld levert het EBS 6% accucapaciteit, oftewel een bereik van 4km.

Afbeelding
Field Oriented Controller (FOC)

Het NIU FOC (Field Oriented Control) systeem werd gebouwd in samenwerking met BOSCH om een moderne, geavanceerde aandrijving te creëren. Door het perfecte evenwicht tussen prestaties en energieverbruik is de FOC belangrijk bij het vinden van een balans tussen bereik en snelheid.

De FOC is als het ware het brein dat de motor in real-time aanstuurt. Het herkent de omstandigheden waarin je rijdt en communiceert direct met de motor om zo optimaal mogelijk te presteren. De FOC kan de diagnostiek van de scooter aanvoelen, iets wat je als bestuurder niet kan zien, en beslissen hoe de motor zal reageren op de eisen die je eraan stelt.

Afbeelding
Opbergruimte

Onder het zadel vind je 18.9 liter opbergruimte waar je makkelijk je helm, kleine tassen en andere spullen kunt opbergen voor onderweg.

Afbeelding
Actieradius
Een handig verkenningsvoertuig moet ook op een handige manier herladen kunnen worden. De NIU e-scooter verlengt het bereik met 20km in de tijd die nodig is om een maaltijd te nuttigen. De accu is tijdens een korte nachtrust volledig opgeladen, wat je 3-4 volle dagen of ongeveer 60km oplevert. Voor de NIU N-GT, N-Pro & M+ is een volledig laadbeurt nog slechts 3,5u.

Waarom kiezen voor ons?

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Alleen bekende merken
 • Gepassioneerd team
 • Ruime voorraad
 • Persoonlijke begeleiding
 • Onderhoud op afspraak

Over ons →

Onderhoud- & reparatie dienst!

 1. Onderhoud en reparatie alle bekende merken
 2. Enkel kwalitatieve wisselstukken
 3. Vakmensen met kennis van zaken 
 4. Snelle hersteldienst
 5. Onderhoud op afspraak
 6. Economische tarieven

Maak een afspraak! →

Kom langs in onze showroom!

Geniet van persoonlijk advies
en ervaar onze producten
in een moderne showroom.

Antwerpsestraat 68
2845 Niel
Tel. 03 888 10 35

Contactgegevens →

Rijbewijs 

 • Rijbewijs AM, A1, A2 of B. Welk moet je bezitten voor welke scooter?scooter-rijbewijs

Overzicht rijbewijs AM, A1, A2 & B

 • De Vlaamse overheid biedt premies gelijk aan 25% van de cataloguswaarde en met een maximum tot 750€ voor elektrische scooters 45km/h en tot 1500€ voor snellere modellen.
 • Ontdek meer →
  Premie aanvragen →

  Ecocheques

  • Een nieuwe e-scooter aankopen? Elektrische scooters, accessoires, onderhoud & herstelling kunnen betaald worden met ecocheques.

  elektrische-scooter-ecocheques