Op 2 september 2019 lanceert Riese und Müller officieel zijn gamma 2020. Een overzicht van de voornaamste nieuwigheden kan u hieronder nalezen. Vanaf 2 september zijn de prijzen van 2020 van toepassing op het hele gamma. De nieuwe catalogus is te downloaden via onderstaande link.

Riese und Muller cataloog 2020

Download

 

Wanneer is het gamma 2020 beschikbaar?
Het nieuwe gamma Riese und Muller zal beschikbaar zijn vanaf eind 2019 - begin 2020.

Riese & Müller 2020 - What's new?

Ook voor modeljaar 2020 komt Riese und Müller weer upgrades en volledig nieuwe modellen. Hieronder kan u een eerste overzicht vinden van de volledig vernieuwde Riese und Muller 2020 modellen en daarbij de voornaamste updates of extra mogelijkheden.

Experience-Store | Erlebnis-Store

Wij zijn Erlebnis-Store en verzekeren onze klanten een breed aanbod modellen in stock, uitgebreide test mogelijkheden en gedetailleerd advies bij aankoop. Op de hoogte blijven van wat binnen komt, nieuwtjes, interessante tips & trics, etc.? Like zeker onze facebook pagina voor updates rond Riese & Muller.

Wat is een Erlebnis-Store?

riese-und-muller-erlebnis-store

Overzicht:

 1. Supercharger: nieuw frame, 2x  Bosch PowerTube geintegreerde accu's
 2. Delite: nieuw frame, 1x Bosch PowerTube geintegreerde accu
 3. SuperCharger2: nieuw frame, introductie van de Bosch 2020 motoren
 4. Swing3: nieuw design, nieuwe motoren
 5. Rohloff E14 e-bikes: een hele reeks nieuwe modellen beschikbaar

 

Video: Riese und Muller 2020

Geen zin om te lezen? Bekijk dan onze review video van de voornaamste nieuwigheden Riese und Muller 2020 via onderstaande link of hiernaast.

Youtube-link

Youtube

Riese & Muller Superdelite
Riese & Muller Delite

Superdelite & Delite: de nieuwe referentie op de markt

Voor 2020 lanceert Riese & Müller 2 versies van de Delite: de nieuwe Superdelite & Delite. De Superdelite wordt gekenmerkt door standaard 1.000Wh accucapaciteit. Daarbij zitten er twee 500Wh Bosch PowerTube accu'sin het frame. Bij de Delite is dat standaard 500Wh met maar één Bosch PowerTube 500Wh accu.

De gekende Control Technologiewordt in beide nieuwe modellen uiteraard behouden. Zo heeft de Delite en Superdelite een verende voorvork en een geveerd frame. Dit biedt een ongezien comfort, veiligheid en balans tijdens het rijden.

Ook voor de nieuwe modellen zijn er verschillende varianten beschikbaar. Zo is er een versie met derailleur, Enviolo of Rohloff schakelsysteem. Respectievelijk in de touring, vario en rohloff versie. De laatste 2 versies komen met riemaandrijving. Alle uitvoeringen komen zowel in 25km/h versie met een nieuwe Bosch Performance CXmotor of HS - Speed variant met de nieuwe Bosch Performance Speed Gen. 4 motor. Deze speed-variant belooft meer koppel in de hogere snelheden dan zijn voorganger. Lees meer over de Bosch 2020 line-up via: Bosch 2020

Elke Superdelite en Delite komt in GT-uitvoering met Fat Tyre brede comfort banden. De GX-variant met mountainbike banden en breder stuur is uit het gamma maar dit kan voor 2020 als optie worden aangevinkt indien gewenst. Bijkomend krijg je dan een 140mm travel voorvork, Ergon bar-ends, dropper post en nog veel meer.

Andere opties zijn: de Bosch Kiox display, Bosch SmartphoneHub, Bosch ABS, Fox vering, RX chip en enkele nieuwe bagagedragers.

 

Prijzen: 6739€ - 8979€
Geschatte beschikbaarheden: vanaf eind 2019


Riese & Muller Supercharger2
Riese & Muller Supercharger2

Supercharger2: de ideale commuter

Riese und Müller komt in 2020 met een update van de Supercharger. Deze elektrische fiets werd een ontzettend succes door zijn onderhoudsarme versies en zijn uitstekend comfort. Met deze vernieuwde versie wordt de lat nog hoger gelegd. Een volledig nieuw frame zorgt voor nog beter ergonomie en biedt huizing aan de vernieuwde compactere Bosch motoren. De 1.000Wh accucapaciteit blijft standaard met 2x 500Wh Bosch PowerTube accu's in het frame ingewerkt.

Ook voor de nieuwe modellen zijn er verschillende varianten beschikbaar. Zo is er een versie met derailleur, Enviolo of Rohloff schakelsysteem. Respectievelijk in de touring, vario en rohloff versie. De laatste 2 versies komen met riemaandrijving. Alle uitvoeringen komen zowel in 25km/h versie met een nieuwe Gen. 4 Bosch Performance CXmotor of HS - Speed variant met de nieuwe Gen. 4 Bosch Performance Speedmotor. Deze speed-variant belooft meer koppel in de hogere snelheden dan zijn voorganger. Lees meer over de Bosch 2020 line-up via: Bosch 2020

Elke Supercharger2 komt in GT-uitvoering met Fat Tyre brede comfort banden. De GX-variant met mountainbike banden en breder stuur is uit het gamma maar dit kan voor 2020 als optie worden aangevinkt indien gewenst. Bijkomend krijg je dan een 140mm travel voorvork, Ergon bar-ends, dropper post en nog veel meer.

Andere opties zijn: de Bosch Kiox display, Bosch SmartphoneHub, RX chip, voordrager, etc.

 

Prijzen: 5719€ - 7759€
Geschatte beschikbaarheden: vanaf eind 2019


Riese & Muller Swing2
Riese & Muller Supercharger2

Swing3: moderner, strakker en nog beter.

Voor het nieuwe jaar komt Riese & Müller met een gemoderniseerde versie van de Swing. De voornaamste reden voor een nieuwe Swing is de introductie van de nieuwe Bosch motoren 2020. Ook was het na jaren van weinig verandering tijd voor een opfrissing van het gekende succesvolle concept. Zo werd het frame wat strakker getrokken en vinden we voor de Swing3 de nieuwste generatie Bosch Performance Gen.3 motorisatie centraal in dit nieuwe frame. Dit voor alle versies van het model. Voor deze comfort damesfiets blijft de Bosch PowerPack accu's  achteraan in de pakdrager zitten. Standaard steeds met 500Wh. Lees meer over de Bosch 2020 line-up via: Bosch 2020

Voor dit nieuwe model worden standaard riemaandrijving voorzien. Er zijn verschillende varianten beschikbaar. Zo is er een versie met Shimano Nexusnaafversnelling of Enviolo schakelsysteem. Respectievelijk in de urban of vario urban versie. 

De Swing2 zal in het gamma blijven. Dit onder de benaming: Swing2. Deze e-bike zal met de minder krachtige en meer comfort gerichte Bosch Active Line uitgevoerd blijven. Ook hier krijg je standaard een 500Wh accu. Schakelsystemen zijn hetzelfde als voor de Swing3 maar deze komen voor de Swing3 met ketting en niet met riemaandrijving.

Opties zijn er in de vorm van mooi bijpassende voormand en 2 manden aan de pakdrager achteraan. Voor de Swing3 is ook de Bosch SmartphoneHub optioneel verkrijgbaar.

 

Prijzen Swing3: 3569€ - 3779€
Prijzen Swing2: 3059€ - 3469€

Geschatte beschikbaarheden Swing3: vanaf november 2019
Geschatte beschikbaarheden Swing2: vanaf september 2019


Riese & Muller Charger2 silent

Charger2 silent: geen geluid. Enkel rust en ontspanning.

De Charger2 krijgt voor 2020 een nieuwe variant in de range met de 'silent'-versie. Voor deze elektrische fiets wordt de nieuwste Bosch Performance Gen. 3 motorisatie gebruikt. Deze motor is erg stil, vandaar de benaming 'silent'. Voor de rest is het concept hetzelfde gebleven. Dat wil zeggen nog steeds één 500Wh Bosch PowerPack accu in het frame. Lees meer over de Bosch 2020 line-up via: Bosch 2020

Er zijn buiten deze nieuwe 'silent' versie nog verschillende andere varianten beschikbaar. Zo is er een versie met derailleurShimano Nexus naafversnelling of Enviolo schakelsysteem. Respectievelijk in de touring, city of varioversies. Deze laatste met riemaandrijving.

De 'silent' komt enkel in de 25km/h uitvoering net als de city-variant. Andere uitvoeringen zullen ook in de 'speed' versie beschikbaar zijn. Er zullen ook een reeks GT-versies beschikbaar blijven. Deze e-bikes krijgen de bredere comfort banden gemonteerd.

Opties zijn mogelijk met de Bosch Kiox display, Bosch SmartphoneHub of een uitbreiding tot 1.000Wh(op de buis accu: 1x PowerPack en 1x PowerTube). Verder is ook een GX-upgrade met Fat Tire All-Terrain banden, Ergon grips met bar-ends etc. mogelijk. De RX-chip is mede met de hele range van R&M in 2020 aan te vinken als GPS-tracker beveiliging voor jou ebike.

 
Prijzen Charger2 silent: 4289€
Prijzen Charger 2 range: vanaf 3779€

Geschatte beschikbaarheden Charger2: september 2019


Riese und Muller rohloff E-14
Riese und Muller rohloff E-14

Rohloff: verschillende modellen nu ook beschikbaar met Rohloff E-14 naaf

Even kort opfrissen:

Het elektronische Rohloff E-14-schakelsysteem combineert de mechanische Rohloff Speedhub 14-speed versnellingsnaaf met de eShift-functie van het Bosch-e-bikesysteem – een elektronische schakelbediening. Binnen minder dan 200 ms wordt naar een versnelling geschakeld. En dat bij een overbrenging van 526%. Met de Multishift-modus kunnen tegelijkertijd 3 versnellingen na elkaar worden ingeschakeld en de Auto-Downshift-functie zorgt bij stilstand automatisch voor terugschakeling in de zelf gekozen startversnelling. Vooral in combinatie met de carbon-riemaandrijving van Gates toont de E-14 zijn voordelen ten volle.

Kort samengevat: extreem duurzaam, even efficënt als een derailleur & combineerbaar met riem.

We mogen voor 2020 onderstaand lijstje als extra bijkomende 'rohloff'-varianten verwelkomen (die dus in 2019 niet verkrijgbaar waren):

 • Homage GT rohloff HS
 • Multicharger rohloff
 • Multicharger rohloff HS
 • Nevo GT rohloff
 • Nevo GT rohloff HS
 • Load 60 rohloff
 • Load 60 rohloff HS
 • Load 75 rohloff
 • Load 75 rohloff HS

riese und muller prijslijst 2020
Riese und Müller | Brochure, Cataloog & Prijslijst 2020

Uitgave september 2018 De levering vindt plaats overeenkomstig de algemene voorwaarden van Riese & Müller GmbH. De verkoopprijzen zijn adviesprijzen. Met ingang van 02-09-2019 komen met deze prijslijst alle voorgaande prijslijsten te vervallen. Geldig tot 31-09-2020. De actuele specificaties kunt u vinden op het internet: www.r-m.de.


Download