Twijfel je tussen een 25km/h of 45km/h eBike?

De gewone elektrische fiets ondersteunt tot 25km/h. Van zodra de elektrische fiets ondersteuning blijft bieden tot boven de 25km/h spreken we van een snelle elektrische fiets, high speed elektrische fiets of speedpedelec. Deze fietsen ondersteunen tot een maximum van 45km/h. De uiteindelijke snelheid die je kan halen hangt af van een aantal factoren: type fiets, type motor, type schakelmateriaal, je eigen conditie. In geen geval mag er dus vanuit gegaan worden dat een speed pedelec zo maar 45km/h rijdt. Het blijft 'een fiets' die input nodig heeft van de berijder. Met Riese und Müller, Stromer & MTB Cycletech hebben we 3 sterke merken in dit laatste segment. Ook voor de normale e-bike kan je kiezen uit Riese und Müller, Gazelle, Victoria, Haibike, Tern, ...

Elektrische fiets  speed pedelec

Een gouden regel is dat je met een speed pedelec perfect 25 km/h kan rijden. Je snelheid is gebaseerd op jouw input. Omdat onze speed pedelecs voorzien zijn van veilige technologie (krachtsensor, snelheidsensor, etc.) is dat perfect mogelijk in alle comfort. Omgekeerd is het natuurlijk niet mogelijk om met een 25km/h e-bike sneller te rijden. Maak daarom op voorhand een duidelijke analyse voor jezelf. 

Ons advies: twijfel je, test dan en maak op basis daarvan je besluit. Onze ervaring zegt dat mensen die twijfelen tussen 25 of speed pedelec vaak beter kiezen voor speed pedelec omdat ze mogelijk op hun honger blijven zitten indien ze toch voor een 25km/h versie kiezen.

Waarom een 25km/h elektrische fiets? 

- Er zijn modellen beschikbaar met comfort motoren die aandrijven tot 25km/h voor ritten in alle ontspanning.
- Naast comfort kan aandrijving tot 25km/h ook in alle sportiviteit door een pittigere motor.
- eMTB's worden aangedreven tot 25km/h omdat ze voornamelijk extra power nodig hebben voor stijle hellingen.
- Voor veel mensen is 25km/h genoeg. Bijvoorbeeld voor ritten in een drukke stad of puur recreatieve ontspannende tochtjes.
- Voor 25km/h is geen helmplicht, nummerplaat, verzekering, etc. geldig.
- Fietsvergoeding mogelijk via je werkgever.

Ga op zoek naar jou ideale e-bike

Kies uit merken: Riese und Müller, Gazelle, Victoria, Haibike, Tern, ...
Interessante categoriën: elektrische stadsfiets, elektrische mountainbike, speed pedelec, elektrische cargobike, elektrische vouwfiets, ...

Alle elektrische fietsen →

Waarom een speed pedelec elektrische fiets?

In vele gevallen kiezen klanten voor een speedpedelec omdat ze 25km/h te weinig vinden. Zoals eerder aangegeven: met een speed pedelec model kan je 25km/h fietsen, met een 25km/h kan niet sneller dan 25km/h fietsen. Vergis u echter niet. Een speedpedelec is geen bromfiets en je kiest dus zelf hoe snel of hoe traag je rijdt. Deze elektrische fietsen zijn veilig en erg intuitief te besturen. Om 45km/h te halen moet een inspanning geleverd worden. De speed pedelec moet in hoofdzaak het gevoel van een fiets geven. De gemiddelde berijder zal vlot en comfortabel snelheden van 30 tot 38km/h halen. Voor 80% van onze klanten is dit dan ook het hoofddoel om voor dit soort ebike te kiezen.

- Sneller op je bestemming.
- Waardig alternatief voor de wagen.
- In alle comfort een hogere snelheid.
- Geen onveilig gevoel maar intuitief rijgedrag waar jij bepaald wat de fiets doet.
- Modellen met riemaandrijving, onderhoudsarme schakelsystemen en 1.000Wh accu.
- Achterwiel motoren of middenmotoren.
- Ook fietsvergoeding en leasing mogelijkheden.

Wetgeving

Om met een speed pedelec de baan op te gaan zijn er wel een aantal voorwaarden. Lees verder →

Welke speed pedelec kiezen

Aan de hand van onze Speed pedelec gids kom je meer te weten over de verschillende mogelijkheden binnen dit segment. Er zijn verschillende benaderingen mogelijk om dit type elektrische fiets op te bouwen. Afhankelijk van jouw wensen en noden zal een bepaald type opbouw en technische eigenschappen meer aansluiten bij wat je nodig hebt dan andere.

Met Riese und Müller, Stromer & MTB Cycletech hebben we 3 sterke merken in dit segment.

Zet jezelf op weg en lees onze Speed Pedelec Gids. Meer weten? Kom langs! We helpen je graag verder.

Alle speed pedelecs →