Riese und Muller RX chip

RX Connect: de e-bike gedigitaliseerd.

Riese & Müller geeft de mobiliteit van morgen vandaag al actief vorm. De voortdurende constructie van steeds betere e-bikes met geoptimaliseerde rijeigenschappen, de ontwikkeling van de meest vooruitstrevende technologieën en ideale accessoires maken daar slechts een deel van uit. Met Riese & Müller RX Connect heeft het merk we een concept ontwikkeld waarin intelligente hardware gecombineerd wordt met digitale services, voor een maximaal bike-specifiek gebruik en een optimale rijbelevenis. Vrij te configureren, en dankzij automatische software-updates altijd up-to-date – zo worden Riese & Müller-bikes Connected-E-Bikes.

 

Een kleine chip voor een e-bike, een grote stap voor de mobiliteit.

Met RX Connect wilt R&M één ding bereiken: dat iedereen die op een e-bike rijdt toegang krijgt tot een moderne, verbonden en individuele mobiliteit. Het hart wordt gevormd door de RX Chip: vast ingebouwd en van buiten niet zichtbaar is deze uitgerust met een uitgebreid sensorsysteem en verzendt betrouwbaar gegevens zoals locatie, snelheid of acceleratie via Narrow Band IoT. De RX Chip functioneert als schakelcentrale waardoor uw e-bike met de buitenwereld communiceert. De voeding van de chip verloopt via de interne stroomvoorziening in de fiets, maar hij blijft dankzij de geïntegreerde energieopslag zelfs als de accu van uw e-bike verwijderd is nog vijf maanden informatie verzenden.

RX Chip en Service ConnectCare Basic - overzicht van de belangrijkste informatie

In het voorjaar van 2020 kunnen klanten die een Riese & Müller e-bike met RX Chip hebben, voor het eerst het nieuwe ConnectCare Basic servicepakket in Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland en Luxemburg boeken: Met de inbegrepen ophaaldienst biedt Riese und Muller een "volledig-zorgeloos-pakket" aan. Met de chip in de fiets kan R&M de fiets op elk moment vinden en ophalen. Riese & Müller biedt ondersteuning bij diefstal en zorgt ervoor dat klanten "hun" fiets terugkrijgen. De RX Chip biedt echter niet alleen optimale bescherming tegen diefstal, maar maakt van de fiets ook een "Connected E-Bike". Vanaf het voorjaar van 2020 zal het gebruik van een groeiend aantal Connectivity Features, zoals botsdetectie of het bepalen van de parkeerpositie, mogelijk zijn. Via onderstaande download link vindt u een algemeen overzicht van ConnectCare Basic.

Riese und Muller RX chip

Download

 

bron: r-m.de/nl