Derailleur

Dit systeem is het best bekend in de fietswereld en is eenvoudig te herkennen aan een cassette van verschillende tandwielen achteraan op het achterwiel. Aan de hand van de bediening aan het stuur zorgt een mechanisme ervoor dat de ketting van het ene naar het andere tandwiel verspringt en dus een andere versnelling wordt geselecteerd.

Fietsen
Het derailleur systeem is breed inzetbaar en is terug te vinden op zowel toerfietsen voor recreatieve ritten als fietsen voor sportief rijden zoals mountainbikes, racefietsen of trekkingfietsen. De prijs van een fiets met derailleur systeem kan erg variëren omdat het derailleur schakelsysteem op zich  in verschillende kwaliteiten beschikbaar is. Dit van standaard derailleur systemen voor gewone toerfietsen tot erg kwalitatieve systemen voor mountainbikes, racefietsen en trekkingfietsen.

Elektrische fietsen
Wanneer toegepast op een elektrische fiets is dit de beste optie voor sportieve berijders en high speed fietsen. Dit systeem is het zuinigst doordat het de minste rolweerstand kent. De keerzijde is dat het systeem een stuk meer onderhoud verlangt en dat het selecteren van de ideale versnelling heel wat meer denkwerk en zorg vereist. Ideaal voor high speed en sportieve e-bikes maar dus niet zo zeer voor comfort e-bikes. De juiste versnelling is dus efficiënter omgaan met de energie in uw accu en daarvoor een betere actieradius. Wilt u eenvoudig en zonder al te veel moeite juist schakelen? Kies dan voor de systemen van Rohloff, Pinion, Enviolo of Nexus

Afbeelding

Afbeelding
Testrit

In onze winkel kan u steeds een fiets of ebike testen met een derailleur systeem. Wij leggen voor de testrit in detail uit hoe alles werkt. Voor ebike testritten voorzien wij steeds een uitgebreide uitleg. Testrit steeds op afspraak.

Vraag een testrit aan! →


Afbeelding
Shimano naaf

Weinig onderhoud, budget vriendelijk en schakelen wanneer je wil. Voor fietsen en ebikes.

Lees verder →

Afbeelding
Enviolo Optimized naaf traploos

Altijd de juiste versnelling, hoogst mogelijke comfort en weinig onderhoud. Voor ebikes specifiek.

Lees verder →

Afbeelding
Rohloff E-14 naaf

De Rolls Royce onder de fiets versnellingsnaven.

Lees verder →

elektrische fiets pinion
Pinion

Het Pinion versnellingsysteem zit centraal in het frame.
Soepl, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Lees verder →